مشخصات فنی دنا از جدیدترین تولیدات کمپانی ایران خودرو

مشخصات فنی دنا از جدیدترین تولیدات کمپانی ایران خودرو

حدود 15 سال پس از عرضه سمند، ایران ‌خودرو در سال 1393 دنا را به‌عنوان فیس‌لیفت سمند راهی بازار کرد. طراحی مجدد نمای جلو و عقب، داشبورد و تریم داخلی جدید در کنار استفاده از پیشرانه EF7، ترمزهای چهارچرخ دیسکی و سایر ویژگی‌های مشترک با سمند سورن، باعث شد تا دنا چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ ظاهری، محصول جذاب‌تری نسبت به سمند باشد اما برخی مشتریان همچنان از ضعف کیفی و الکترونیکی، عایق‌بندی نامناسب کابین و تعلیقش، دلِ خوشی ندارند. مهم‌ترین رقیب چینی دنا، ام‌وی‌ام 550 است که هرچند قیمت بیشتر و عملکرد فنی بهتری نسبت به دنا دارد اما با توجه به بازار فروش و همچنین کیفیت ساخت مشابه هر دو خودرو، اکثر مشتریان، خریدن دنا را منطقی‌تر از 550 می‌دانند. در مجموع، اگر از سمند ناراضی هستید، مطمئن باشید که در دنا، ناراضی‌تر خواهید بود! ایران خودرو از اواسط سال 97 «رینگ آلومینیومی»، «ترمز دیسکی» و «کروز کنترل» را از تجهیزات استاندارد دنا حذف کرد.

مشخصات فنی

دنا مثل دیگر اعضای خانواده سمند از موتور EF7 بنزینی زیر کاپوت خود استفاده می‌کند و یک جعبه دنده دستی ۵ سرعته قدرت پیشرانه را به چرخ‌های جلو می‌فرستد. دیگر مشخصات فنی سدان خانوادگی ایران خودرو مشابه سمند و سورن است.

 

کروز کنترل، ترمز دیسکی و رینگ آلومینیومی از آپشن‌هایی بود که روی مدل‌های اولیه دنا معمولی وجود داشت، اما از سال ۱۳۹۷ این آپشن‌ها از فهرست استاندارد خودرو خط خورده و فقط در محصولات سفارشی نصب می شود.

 

شرکت ایران خودرو در حال توسعه موتور گازسوز است تا آن را روی خودرو دنا نصب کند. با این موتور جدید، دنا قادر خواهد بود تا با یک بار سوختگیری ۴۰۰ کیلومتر راه بپیماید و همین طور آلایندگی کمتری داشته باشد. این موتور با ۱۷۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور، قوی‌ترین پیشرانه بنزینی و گازسوز تولید داخل خواهد بود. افزایش قدرت و گشتاور به دلیل به‌ کارگیری توربوشارژ و اکتان مناسب گاز است.

 

آلایندگی دنا گازسوز ۱۱۸ گرم دی اکسید کربن در هر کیلومتر است و توانسته به استاندارد یورو ۶ برسد. مصرف سوخت این خودرو A+ بوده و از این نظر کم‌مصرف‌ترین خودرو داخلی است. باک گاز محصول جدید ایران خودرو در کف خودرو قرار می‌گیرد و دیگر فضای صندوق عقب را اشغال نمی‌کند.

طراحی خارجی

به لحاظ ابعادی این خودرو تفاوت خاصی با سمند ندارد. طول دنا ۴۵۵۹ میلیمتر، عرض آن ۱۹۴۴ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۴۶۰ میلیمتر می‌باشد. از بغل، این ماشین با سمند تفاوت چندانی ندارد ولی آینه‌های آن با سمند تفاوت دارد و ظاهر شیک‌تری به آن داده‌اند. آینه‌‏های جانبی آن برقی تاشونده راهنمادار است که هم‌رنگ بدنه می‌باشند. علاوه بر این، دستگیره درها و حجم گلگیرها هم تفاوت کرده‌است. آن چه باعث متفاوت شدن بیشتر DENA از خودروهای سمند می‌شود جلو و عقب این اتومبیل است که تفاوت چشمگیری با آن‌ها دارد. جلوپنجره بزرگ و چراغ‌های مکعبی شکل ظاهر اسپرت‌تری به دنا داده‌اند.

بخش پشتی خودرو هم تفاوت‌های چشمگیری داشته که در مجموع ظاهر جذابی به این اتومبیل بخشیده‌اند. هر چند که به گفته برخی افراد، طراحی جلو و عقب با هم هم‌خوانی زیادی ندارند. وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی در حدود ۱۲۶۰ کیلوگرم است. یکی از نکات منفی خودروی دنا را شاید بتوان رینگ‌های ۱۵ اینچی معمول سمند دانست که با ظاهر آن هارمونی چندانی ندارد.

 

طراحی داخلی

هر چند که فضای داخلی خودروی دنا معمولی یادآور سمند می‌باشد؛ ولی تفاوت‌هایی هم با هم دارند. در طراحی داخلی خودروی DENA، از طرح چوب در بخش‌هایی از کابین استفاده کرده‌اند که باعث گرمی بخشیدن به فضا شده‌است. کنترل صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت برقی ۶ حرکته است و پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم می‌باشد. علاوه بر این، قابلیت نصب صندلی کودک نیز در این اتومبیل وجود دارد. داشبورد این خودرو هم به روز و با ارگونومی مناسب است و از داشبورد سوناتا در طراحی بهره برده است. جنس روکش صندلی‌ها مخملی است و احساس راحتی می‌دهد.

 

نسخه‌ی پلاس این خودرو، یکی از ماشین‌های پر طرفدار در ایران است. اگر می‌خواهید اطلاعاتی در خصوص دنا پلاس کسب کنید به اینجا مراجعه کنید.

امکانات و تجهیزات دنا

اگر به دنبال یک خودرو آپشنال هستید باید مقداری بودجه خود را افزایش دهید و انواع پلاس، یا پلاس توربو دنا را انتخاب کنید. اما با این حال نسخه پایه این محصول هم از آپشن‌هایی نظیر: “کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری، ترمزهای مجهز به ABS و EBD، فرمان هیدرولیک مجهز به کلیدهای کنترلی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه جداگانه برای سرنشینان عقب، سیستم مالتی‌مدیا، چراغ‌های مه‌شکن جلو وعقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل، چراغ مشایعت، آینه‌های جانبی برقی تاشونده، شیشه بالابرهای برقی، ایموبلایزر، سنسور دنده عقب، صندلی‌های برقی جلو و مواردی از این دست” بهره می‌برد تا نیازهای حداقلی سرنشینان را برطرف سازد. همچنین امکان سفارش گزینه‌های دیگر نظیر رینگ‌های آلومینیومی و کروزکنترل هم برای این خودرو وجود دارد و برخی از کدهای اتاق‌ دنا از چنین امکاناتی بهره می‌برند.

ویژگی‌های ایمنی خودروی دنا

علاوه بر سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، این خودرو به لحاظ ایمنی دارای کیسه‌های هوا برای سرنشینان جلو، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب و چراغ‌های ایمنی روی درها می‌باشد. این محصول ایران خودرو، مجهز به کمربندهای ایمنی سه نقطه‌ای جلو و عقب به اضافه‌ی ستون فرمان جمع‌شونده در تصادف است.

از دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو می‌توان به ایموبیلایزر، سیستم قفل مرکزی با ریموت، ایزوفیکس برای صندلی‌های عقب، سنسور دنده عقب و سیستم قطع سوخت خودکار اشاره کرد.

 

ماشین دنا مجهز به بوق هشدار: در زمان سرعت بالای ۱۲۰ و زیر۲۰ کیلومتر در ساعت، هنگام نبستن کمربند ایمنی، هنگام باز بودن درب‌ها و عیب خودرو وسوخت کم و دمای زیاد و.. نیز می‌باشد.

 

جالب است بدانید که دنا معمولی به اوکراین هم صادر می‌شود و در آن‌جا با نام سمند دنا شناخته می‌شود. در کشور آذربایجان هم این ماشین با نام خزر عرضه می‌شود.

 

مزایا و معایب دنا

دنا هم مانند تمام خودروهای موجود در بازار مزایا و معایبی دارد. البته با خواندن مشخصات فنی و ظاهری این خودرو احتمالا متوجه این موارد شده‌اید. به هر حال در ادامه مزایا و معایب این خودرو را برای شما بیان می‌کنیم.

 

مزایای ماشین دنا معمولی را می‌توان در این دانست که ترمزی بهتر از سمند دارد. معایب دنا معمولی شامل عایق بندی ضعیف، کشش کم در سر بالایی و سفارشی شدن برخی آپشن‌ها دانست.