در مورد خودرو رانا کمپانی ایران خودرو بیشتر بدانید

در مورد خودرو رانا کمپانی ایران خودرو بیشتر بدانید

رانا خودروی سدان خانوادگی ایران خودرو است که تولید آن از سال 91 آغاز شد. رانا در حقیقت همان 206 صندوقدار است که از نظر ظاهری و آپشن کمی تغییر کرده است. رانا با موتور TU5 عرضه می شود که مشخصات آن در زیر قرار داده شده است. ایران خودرو برنامه هایی برای صادرات رانا به کشورهایی نظیر بلاروس نیز دارد. روی رانا گیربکس 5 سرعته خودکار کد BE4 نصب شده است.

طراحی ظاهری رانا

با نگاهی به طراحی ظاهری خودرو رانا کاملا متوجه خواهید شد که این محصول در واقع فیس لیفت پژو ۲۰۶ صندوق‌دار است که در بخش‌های جلو و عقب بدنه دستخوش تغییرات نسبتا اساسی شده اما نمای جانبی آن تحولات چندانی را نسبت به پژو ۲۰۶ صندوقدار تجربه نکرده است. دو کاسه چراغ نسبتا کشیده به فرمی ساده و چهارضلعی مانند در دو طرف یک جلوپنجره افقی با زمینه مشبک قرار گرفته‌اند. فضای نسبتا زیادی بین چراغ‌ها تا مه شکن‌ها روی سپر خالی باقی‌مانده که جزئیات خاصی روی آن به چشم نمی‌خورد. مه شکن‌ها نیز با مجرای ورود هوا در بخش پایین سپر در یک راستا قرار گرفته و فرم نسبتا هماهنگی با سایر المان‌های چهره رانا پدید آورده‌اند.

 

نمای جانبی به طور کامل تداعی‌گر پژو ۲۰۶ صندوقدار بوده و تفاوت چشمگیری در آن نسبت به پژو ۲۰۶ اس دی قابل مشاهده نیست. البته آینه‌های جانبی و زه‌های بغل درب با تغییراتی همراه بوده‌اند. همچنین قالپاق‌ رینگ‌های رانا از طراحی متفاوت نسبت به ۲۰۶ برخوردار هستند. نمای عقب رانا به طور کامل نسبت به پژو ۲۰۶ دچار تغییر شده است؛ چراغ‌ها حالتی چهارضلعی مانند داشته و دور ستون صندوق‌ عقب انحنا یافته‌اند. دهانه صندوق‌ نیز نسبتا بزرگ طراحی شده تا جای دادن اسباب و وسایل درون آن با زحمت کمتری همراه باشد. سپر عقب هم به جز دو چراغ‌ها شب نما و مه‌شکن در جوانب محل نصب پلاک تزیینات دیگری برای نمایش دادن ندارد. حضور چراغ ترمز ثانویه به صورت نوار LED روی درب صندوق یکی از ابتکارات ایران خودرو در طراحی رانا به شمار می‌رود. به طور کلی می‌توان چنین اظهار داشت که نمای ظاهری رانا در مقایسه با پژو ۲۰۶ اندکی مدرن‌تر و امروزی‌تر به نظر می‌رسد اما با توجه به اصالت پژو ۲۰۶، هنوز بسیاری از مشتریان ظاهر اصیل ۲۰۶ را به شمایل جدید رانا ترجیح‌ می‌دهند.

طراحی داخلی رانا

درون کابین رانا سرشار از پلاستیک‌های خشک و ادوات کم کیفیت است که همان ابتدا می‌تواند ذوق سرنشین را تا حد زیادی کور کند. با این حال کیفیت متریال کابین ایران خودرو رانا در مقایسه با رنو تندر ۹۰ و یا داشبورد جدید انواع مشتقات پژو ۴۰۵ چندان هم کم کیفیت به نظر نمی‌رسد. طراحی داشبورد و رویه درها نسبت به پژو ۲۰۶ کاملا تغییر کرده و البته از جذابیت کمتری در مقایسه با آن برخوردار شده است. طرح سه شاخه غربیلک فرمان هم چندان چنگی به دل نزده و پنل کیلومتر شمار پشت آن تقریبا عاری از المان‌های اسپرت و جنبه‌های بصری جوان پسند است.

 

صندلی‌های ردیف جلو فضای مناسبی را در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهند؛ با وجود این افراد بزرگسال در ردیف عقب احتمالا محدودیت‌هایی از جانب فضای پا و سر را تجربه خواهند کرد. ظرفیت صندوق‌عقب ایران خودرو رانا حدود ۴۰۰ لیتر بوده و تا حد زیادی قادر به رفع نیازهای خانواده‌های کم‌جمعیت یا متوسط خواهد بود. به طور کلی می‌توان در یک جمع‌بندی چنین اظهار داشت که فضای داخلی رانا از کیفیت و طراحی بصری چندان مدرنی بهره نمی‌برد اما با این حال به دلیل تنوع کم خودروهای هم‌قیمت رانا در بازار ایران، مشتریان داخلی انتقادات زیادی را متوجه کابین رانا نکرده‌اند.

امکانات رفاهی، ایمنی و آپشن‌های خودروی رانا

از  لحاظ ایمنی این ماشین مجهز به ایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع می‌باشد. علاوه بر این‌ها، رانای ایران خودرو دارای سنسور دنده عقب، فرمان تلسکوپی و سیستم قطع خودکار سوخت و کیسه هوای راننده و سرنشین جلو نیز هست.

 

رانا مجهز به سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD است. ترمز جلو این خودرو از نوع دیسکی خنک‌شونده و ترمز عقب آن دیسکی است. البته در کد کلاس ۶۱۰۱۴ و ۶۱۰۱۳ ترمز عقب از نوع کاسه‌ای است.

 

در بخش آپشن‌ها و امکانات رفاهی باید بگوییم که رانای ایران خودرو دارای امکانات زیر است:

 

سیستم صوتی رادیوپخش

آینه‌های جانبی برقی

شیشه بالابر برقی درها

صفحه نمایشگر روی داشبورد

نمایشگر دمای محیط

بازکن در صندوق عقب از داخل

تنظیم صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت مکانیکی انجام می‌شود و پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم هستند. این نکته را هم بگوییم که تفاوت تیپ EL و LX در همین آپشن‌ها است. کیفیت کابین در ال ایکس بهتر از ای ال است و سنسور عقب، شیشه بالابر برقی عقب، نمایشگر کامپیوتر سفری روی داشبورد و بلندگوهای روی درب عقب به تیپ ال ایکس اضافه شده‌اند

بررسی مزایا و معایب رانا ایران خودرو

خودرو رانا هم مانند سایر تولیدات داخلی دارای مزایا و معایبی است. مزایای رانا شامل موتور خوب، طراحی مناسب نسبت به رقبای موجود، خدمات پس از فروش گسترده و در دسترس، آپشن‌های متنوع، سواری خوب و مصرف کم سوخت می‌شود. اگر بخواهیم در مورد معایب ماشین رانا صحبت کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

 

استهلاک زیاد

ضعف سیستم برق در خودرو رانا

فضای عقب کابین رانا جای زیادی ندارد

محدودیت میدان دید در عقب خودرو

متریال بی کیفیت

سیستم تعلیق خشک

فضای کم صندوق عقب

بخاطر داشته باشید با وجود تمام معایب گفته شده رانا طرفداران خودش را دارد.