آشنایی با مشخصات فنی سمند سورن ELX
مشتقات پژو 405 در کشورما به اندازهای زیاد هستند که شاید از تصورات خود فرانسویها نیز خارج باشد. مثلاً پژو 405 GLX، GLi، RD، ROA، انواع پارس، سمند، سریر، سورن، دنا و.. که تازه هر کدامشان چندین پسوند هم دارند در نسخههای مختلف از نظر فنی و سطح آپشن طبقهبندی میشوند. در این بین اما برخی از نوادگان 405 تفاوت بیشتری با جد بزرگشان دارند. یکی از آنها همین سورن ELX است که هرچند از نظر پلتفرم، تفاوت چندانی با مدلهای قدیمی ندارد اما با تغییرات ظاهری و داخلی گسترده و پیشرانه متفاوت و اصلاحات جزئی و کلی روی سایر مشخصات فنی، توانسته اندکی از مدل قدیمی فاصله بگیرد و به خودروهای جدیدتر نزدیک شود؛ هرچند این مسیر پیشرفت به قدری آهسته طی میگردد که گویا هرگز به مقصد نخواهیم رسید! سورن اندکی از سمند LX شکیلتر و مجهزتر شده و به همان نسبت گرانتر هم ارزشگذاری میگردد. در واقع سورن در این بخش از بازار حاضر است تا فاصله میان سمند LX با دنا را پر نماید. یعنی اگر خودرویی مجهزتر و مقداری به روزتر از LX میخواهید اما قصد ندارید به اندازه خرید دنا هزینه کنید، سورن میتواند به عنوان یک جایگزین مناسب و حدواسط میان این دو مطرح باشد.
مشخصات فنی سمند سورن ELX
سمند سورن ELX مثل بقیه اعضای خانواده سمند به موتور EF7 مجهز شده است. این پیشرانه ملی با حجم ۱۶۵۰ سی سی میتواند ۱۱۵ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه قدرت و ۱۵۹ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه گشتاور تولید کند. یک جعبه دنده پنج سرعته دستی قدرت موتور را به چرخهای جلو منتقل میکند.
سمند سورن ای ال ایکس ۰ تا ۱۰۰ را در عرض ۱۲ ثانیه پر میکند و حداکثر سرعتش به ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی این سمند ۷.۴۹ لیتر در صد کیلومتر و گنجایش باک سوخت هم ۶۶ لیتر است.
جالب است بدانید که سورن، اولین خودروی ملی و ایرانی است که از پیشرانه توربوشارژ استفاده میکند. این موتور همان پیشرانه ملی EF7 است که به توربوشارژ مجهز شده و با نام EF7 TC شناخته میشود.
با استفاده از این پیشرانه، سمند ELX توربو که در سال ۹۵ به بازار آمد، قدرت، سرعت و شتاب بیشتری پیدا کرده است. موتور EF7 TC میتواند ۱۵۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر در ۴۸۰۰ دور در دقیقه گشتاور تولید کند. گیربکس سورن توربو هم مثل مدل معمولی ۵ سرعته دستی است.
شتاب ۰ تا ۱۰۰ سمند ای ال ایکس توربو ۱۰ ثانیه است و ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد. مصرف سوخت ترکیبی سورن توربو کمی بهتر از مدل معمولی است و برای طی کردن ۱۰۰ کیلومتر راه ۷.۳۳ لیتر بنزین میسوزاند. مصرف کمتر به خاطر وجود سامانه زمانبندی متغیر سوپاپها در پیشرانه است.
همه اعضای خانواده سمند دارای ابعاد و اندازه تقریبا یکسانی هستند و خودروهای خانوادگی به حساب میآیند. سمند سورن ای ال ایکس ۴۵۳۵ میلیمتر طول، ۱۹۴۴ میلیمتر عرض، ۱۴۶۰ میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله بین دو محور جلو و عقب ۲۶۷۱ میلیمتر است. صندوق عقب این سدان خانوادگی گنجایش ۵۰۰ لیتر را دارد.
سمند سورن ELX معمولی بدون سرنشین و تجهیزات اضافه ۱۲۵۷ کیلوگرم وزن دارد و مدل توربو ۴ کیلوگرم سنگینتر است.
امکانات ایمنی وآپشن های خودرو
کیسه هوای راننده و سرنشین
مجهز به دو سیستم پیشرفته ترمز ABS و EBD
فرمان هیدرولیک مجهز به کلید های کنترلی
سیستم تهویه اتوماتیک + دریچه تهویه برای سرنشینان عقب
سیستم صوتی MP3 با رمز ضدسرقت+ هندزفری موبایل و خروجی SUB WOOFER
چراغ مه شکن جلو و عقب + چراغ نقشه خوان + چراغ خطر سوم + تنظیم زاویه نور چراغ های جلو از داخل
تنظیم آینه های جانبی برقی به همراه گرمکن + آینه های راهنما دار و تا شوند ه + آینه آرایش چراغ دار روی آفتابگیر
شیشه بالابر برقی درب های جلو و عقب + شیشه های سولار ( ضد اشعه)
تریم بژ + قطعات دکوراتیو طرح متال افکت
ایموبلایزر + قفل مرکزی با ریموت کنترل + هشدار دهنده موانع عقب
کمربند های ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع
طراحی بدنه سمند سورن ای ال ایکس
سمند سورن ای ال ایکس بیشتر از اینکه خودروی جدیدی باشد، فیس لیفت سمند معمولی است و طراحان سعی کردهاند تا نقاط ضعف طراحی سمند را برطرف کنند و موفق شدهاند. چراغهای جلو از نو طراحی و از حالت مستطیلی خارج شده و چهرهای تقریبا اخمو به سمند سورن ELX داده است.
به جای جلوپنجره باریک سمند معمولی هم یک جلوپنجره بزرگ نصب شده. جلوپنجره در مدل اولیه سورن طرحی شبکهای داشت اما جلوپنجره سورن ای ال ایکس از سه نوار افقی موازی هم شکل گرفته. از دیگر تغییرات سورن در نمای جلو میتوان به سپر جدید اشاره کرد.
نمای جانبی سورن تفاوتی با سمند LX ندارد، فقط زه روی درها با بدنه همرنگ شده است.
چراغهای عقب هم مثل چراغهای جلو از نو طراحی شدهاند و حالتی رو به پایین دارند و تغییر دیگری به جز سپر در نمای عقب به چشم نمیخورد.
طراحی داخلی و کابین سمند سورن ELX
تا قبل از این که مدیران ایران خودرو تصمیم به عرضه سمند سورن ELX بگیرند، مدل اولیه این خودرو با همان طراحی داخلی و کابین سمند LX به فروش میرسید. البته مدل ای ال ایکس هم در دو سال اول با هم طرح به بازار میآمد که از سال ۹۲ تغییراتی در داشبرد و کابین ایجاد شد.
طراحی داخلی سمند سورن ای ال ایکس در هماهنگی با نمای ظاهری ساده است. دو دریچه تهویه مطبوع در وسط داشبرد وجود دارد و به ترتیب سیستم پخش و دکمههای کنترل تهویه مطبوع قرار دارد. البته قاب نیمه پایینی داشبرد و بخشی از رودریها دارای رنگی متفاوت از بقیه قطعات است.